FAQ

FAQ

FAQ

Heb je een vraag voor ons? Wij staan voor je klaar!
Je kunt met ons bellen, mailen of chatten.

Ik heb mijn abonnement opgezegd, wanneer ontvang ik de laatste PetBox@Home?

Wanneer de automatische incasso voor die maand al heeft plaatsgevonden, ontvang je nog het laatste pakketje voor jouw huisdier.

Welke producten zitten er in PetBox@Home?

De PetBox@Home pakketjes bestaan uit No Worm Pro ontwormingstablet(ten) en een Flea Free spot-on pipet tegen vlooien en teken. 

Over Flea Free spot-on

Flea Free spot-on (Fipralone spot-on) is een pipet met de werkzame stof Fipronil. Deze vlooienpipetten hebben dezelfde werking als Frontline spot-on. De werkzame stof Fipronil doodt na toediening binnen 24 uur vlooien en binnen 48 uur teken. Wanneer een vlo of teek in aanraking komt met de vacht van het behandelde huisdier, zal deze doodgaan. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten!

Hoe gebruik ik Flea Free spot-on?

Lees altijd vóór gebruik de bijsluiter!*

  1. Houd de vlooienpipet rechtop. Tik een paar keer tegen de bovenkant van de pipet zodat alle vloeistof zich onderin bevindt. Flea Free spot-on bestaat uit een handige drop-stop pipet. Dit betekent dat de vloeistof er pas uitkomt bij druk op het reservoir. Zo verlies je geen vloeistof!
  2. Knip of breek het topje van de pipet af langs de breuklijn.
  3. Duw de haren in de nek van jouw hond of kat opzij tot de huid goed zichtbaar is.
  4. Plaats de punt van de pipet direct op de kale huid en knijp meerdere keren goed in de pipet om deze helemaal leeg te maken. Breng de inhoud aan op 1 of 2 plaatsen (bij grotere honden) op de rug van het huisdier.

Het is belangrijk om het diergeneesmiddel zo aan te brengen dat het dier de vloeistof er niet van af kan likken. Daarnaast is het ook belangrijk dat dieren elkaar niet likken direct na het aanbrengen van de vlooiendruppels.

Hoe lang is Flea Free spot-on werkzaam?

Flea Free spot-on doodt vlooien binnen 24 uur en teken binnen 48 uur. De werkzaamheidsduur is verschillend tussen hond en kat:

 HondKat
VloTot 8 wekenTot 5 weken
TeekTot 4 wekenTot 2 weken

Behandel jouw hond of kat iedere 4 weken voor een optimale bescherming.

*Lees vóór gebruik altijd eerst de bijsluiter (REG NL 102176, REG NL 102204, REG NL 102205, REG NL 102208, REG NL 102209). Meer informatie vind je op de website van het CBG.  

Over No Worm Pro

No Worm Pro is een kleine smakelijke ontwormingstablet en werkt tegen een breed spectrum wormen. Daarnaast werkt de ontwormtablet ook preventief tegen de hartworm. Dit product heeft dezelfde werking als Milbemax.

No Worm Pro werkt tegen:

–     Spoelworm
– Haakworm
– Zweepworm
– Vosselintworm

En daarnaast werkt de tablet ook preventief tegen hartworm!

Hoe gebruik ik No Worm Pro?

Lees vóór gebruik altijd de bijsluiter!

Je kan de tablet(ten) rechtstreeks geven aan jouw hond of kat, het liefst met of na wat eten. Door de vleessmaak aan de tablet, eten de meeste honden en katten de tablet(ten) makkelijk op!

Hoe lang is No Worm Pro werkzaam?

Het algemene Europese advies is om volwassen honden en katten minimaal 4x per jaar te ontwormen.* Maar eet jouw hond of kat bijvoorbeeld prooidieren, dan is het verstandig om vaker te ontwormen. Doorloop de vragen op het aanmeldformulier en ontvang advies op maat.

*Bron: ESCAPP

**Lees vóór gebruik altijd eerst de bijsluiter (REG NL 113806, REG NL 113807, REG NL 113689, REG NL 113690). Meer informatie vind je op de website van het CBG

Hoeveel vlo & teek en/of wormproducten heeft mijn huisdier nodig?

Twijfel je hoeveel vlo & teek en/of wormproducten jouw hond of kat nodig heeft? Loop dan alle vragen door op de aanmeldpagina. Hierin stellen we namelijk vragen die invloed hebben op het aantal producten per jaar. Zo stellen we bijvoorbeeld de vraag of jouw huisdier vaak prooidieren of rauw vlees eet. Want bij deze dieren kan een wormenbesmetting groter zijn dan bij dieren waarbij dit niet het geval is.   

Zijn de producten veilig?

Flea Free spot-on en No Worm Pro zijn geregistreerde diergeneesmiddelen. Omdat diergeneesmiddelen aan zeer strenge eisen moeten voldoen om te worden goedgekeurd, zijn deze veilig voor honden en katten.