fbpx
Hoe gebruik je een vlooienkam? Bij PetBox@Home lees je er er alles over!

Vlooienkam gebruiken? Zo doe je dat!

Met een vlooienkam kun je de vacht van jouw hond of kat controleren op vlooien. Een vlooienkam koop je bij een dierenspeciaalzaak of bij een online dierenwebshop. Hieronder lees je hoe je kunt zien of er vlooien in de vacht aanwezig zijn.

Op zoek naar vlooienpoepjes

Kam de vacht met een speciale vlooienkam. Leg vervolgens de schilfers, zandkorrels en mogelijke vlooienpoepjes op een velletje keukenrol. Maak dit velletje keukenrol nat. Als de korreltjes rood worden, is dat een indicatie dat het vlooienpoepjes zijn. Vlooien zijn namelijk bloedzuigers en eten dus het bloed van jouw hond of kat en dat is terug te zien in hun ontlasting.

Zitten er vlooien in de vacht?

Dan is het belangrijk dat je jouw huisdier zo snel mogelijk behandelt met een vlooienmiddel dat vlooien bestrijdt. Doe dit bijvoorbeeld met de Flea Free spot-on-pipetjes. Deze pipetjes zijn er voor elke hond of kat, opgedeeld in verschillende gewichtsklassen. Zo zit er altijd een geschikte variant voor jouw huisdier bij. Blijf de vacht van je huisdier kammen om te controleren op aanwezige vlooien.

Vlooien(larven) in huis

Wanneer jouw hond of kat last heeft van vlooien, blijven de vlooieneieren en vlooienlarven helaas niet alleen in de vacht van jouw huisdier zitten. Wanneer vlooien eieren leggen, vallen deze van jouw hond of kat af. Deze eitjes (en dit worden later vlooienlarven) leven in de omgeving van jouw huisdier. Het is dus belangrijk om niet alleen je huisdier te beschermen en te behandelen tegen vlooien, maar om ook je huis aan te pakken. Door gebruik te maken van de Flea Free Omgevingsspray pak je vlooienlarven in de omgeving aan. Zo voorkom je een nieuwe uitbraak van volwassen vlooien. Wil je meer weten over vlooien in huis? Lees dan hier verder.

Zitten er geen vlooien in de vacht?

Gelukkig! Maar dat betekent niet dat jouw huisdier geen vlooien kan krijgen de komende tijd. Door jouw huisdier preventief te behandelen, kun je voorkomen dat jouw hond of kat vlooien krijgt.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?