fbpx
De vlooiencyclus: lees er alles over bij PetBox@home

Vlooiencyclus: hoe ontwikkelen vlooien zich?

Iedereen kent ze wel, vlooien, die vervelende beestjes die jeuk en irritatie veroorzaken bij jouw viervoeter. Maar waar komen ze vandaan? Hoe werkt de vlooiencyclus? En hoe kun je vlooien bestrijden?

50 eieren per dag!

Een vlo springt op je hond of kat, bijt, zuigt bloed en vervolgens wordt er gepaard. Ongeveer 24 uur na de bloedmaaltijd begint de vrouwelijke vlo zo’n 50 eieren per dag te leggen. De eieren vallen van je hond of kat af en liggen voornamelijk op de plaatsen waar je huisdier zich het meest bevindt, zoals in zijn mand of kussen. Deze eieren zijn zo klein, dat je ze met het blote oog niet kunt zien.

Vlooienlarven

In een eitje ontwikkelt zich een vlooienlarf. Zodra de vlooienlarven uit de eieren komen, nestelen ze zich op donkere plaatsen in huis zoals spleten, kieren in het tapijt of onder meubels. Vlooienlarven voeden zich met huidschilfers, vlooienpoepjes en ander eetbare restjes die in ruimtes aanwezig zijn.

Lastige vlooienpoppen

Na enige tijd gegeten te hebben, spint de larf spint zich in een cocon en wordt een pop. De poppen kunnen tot wel twee jaar blijven leven in je huis. Bestrijdingsmiddelen hebben geen invloed op de poppen, waardoor ze niet doodgaan. Volwassen vlooien komen op een gegeven moment uit de poppen door prikkels zoals warmte, trillingen en koolstofdioxide, die wij mensen en dieren produceren.

Na de vakantie ineens vlooien in huis?

Nadat iemand op vakantie is geweest, zie je daarom vaak ineens vlooien. De vlooien reageren op de thuiskomst van mensen en dieren en komen dan uit hun pop. De nieuwe generatie vlooien is klaar om weer op jouw huisdier te springen en dan begint de vlooiencyclus weer opnieuw.

Vlooien bestrijden

Wanneer je vlooien op je huisdier of in je huis ziet, betekent dit dat je al een vlooienprobleem hebt. Het is dan noodzaak om zo snel mogelijk je huisdier en huis te behandelen. Je dient zo snel mogelijk de vlooiencyclus te doorbreken en daar is maar één manier voor: behandelen! Behandel iedere maand je huisdier met Flea Free spot-on en tegelijk je huis met de Flea Free Omgevingsspray. Wil je meer weten over vlooien in huis bestrijden? Lees dan hier verder.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?