fbpx
Vlooien in huis? Bij PetBox@Home lees je hoe je er vanaf komt!

Vlooien in huis? Zo kom je er vanaf!

Heeft jouw hond of kat vlooien? En heb je daardoor last van vlooien in huis? Volg het stappenplan van PetBox@Home om van de vlooienplaag af te komen!


 1. Stofzuigen
  Stofzuig het hele huis heel goed, vooral alle kieren en naden en onder meubels. Vlooien(larven) bevinden zich graag in donkere plekjes in huis. En stofzuig het hele huis! Dus niet alleen de “kattenkamer”, maar alle kamers. Want ook al komt jouw kat bijvoorbeeld niet op zolder, jij kan vlooien met je meedragen naar die ruimte!

 2. Verwijder de stofzuigerzak
  Als je klaar bent met stofzuigen, doe dan de stofzuigerzak in een vuilniszak, knoop hem goed dicht en gooi de zak in de afvalcontainer.

 3. Behandel de omgeving met een omgevingsspray tegen vlooien
  Koop bijvoorbeeld de Flea Free Omgevingsspray. Deze speciale spray pakt de aanwezige vlooien(larven) in huis aan.

 4. Dek kooien af
  Voordat je begint met de Flea Free Omgevingsspray tegen vlooien, moet je eerst alle aanwezige aquaria, vogelkooien en knaagdierkooien afdekken en ervoor zorgen dat iedereen uit huis is (zowel kinderen als dieren).

 5. Spray zorgvuldig
  Spray niet in het rond, maar spray met name alle naden, kieren en donkere plekken in huis heel goed in.

 6. Behandel de hele omgeving
  Net zoals bij het stofzuigen, geldt hierbij ook; stofzuig de hele omgeving. Dus niet alleen de bank en het tapijt, maar ook de zolder en de auto etc. Want je draagt vlooien overal met je mee naar toe!

 7. Het huis luchten
  Nadat je je huis hebt behandeld met de Flea Free Omgevingsspray moet je je huis goed laten luchten. Let erop dat je twee à drie dagen niet stofzuigt of dweilt, want daarmee haal je de werkzame stof van de omgevingsspray weg.

 8. Wassen
  Gooi alle mandjes, kleedjes & stoffen speeltjes etc. van je huisdier in de wasmachine en was ze op minimaal 60 graden.

 9. Behandel alle huisdieren
  Heb je meerdere huisdieren? Behandel dan alle dieren tegelijk tegen vlooien. Jouw huisdieren mogen na het behandelen twee à drie dagen niet zwemmen of gewassen worden.

 10. Ontworm ook gelijk
  Ontworm alle huisdieren ook direct! Vlooien zijn namelijk de tussengastheer van de lintworm. Dus er is kans dat jouw hond of kat door de vlooienplaag nu ook besmet is met wormen. Wil je meer weten over vlooien die wormen kunnen veroorzaken? Lees dan hier verder.

 11. Blijf kammen
  Blijf je hond of kat kammen met een speciale vlooienkam om te controleren op aanwezige vlooien in de vacht. Controleren doe je als volgt: na het kammen leg je de schilfers, zandkorrels en mogelijke vlooienpoepjes op een velletje keukenrol. Maak dit velletje keukenrol nat. Als de korreltjes rood worden, zijn het vlooienpoepjes. (Vlooien eten bloed en dat is terug te zien in hun ontlasting).

 12. Behandeling herhalen
  Indien er na een maand nog steeds vlooien in huis zijn, herhaal de behandeling dan van de omgeving. En blijf je hond en kat altijd preventief behandelen om in de toekomst een vlooienplaag te voorkomen.

En heb vooral geduld!!!
Helaas kan het lang duren voordat je huis helemaal vrij is van vlooien. Dus blijf kalm, blijf je hond of kat en de omgeving behandelen en heb geduld.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?