fbpx
Vlooien in de winter? Ja zeker! PetBox@Home vertelt je hoe dit kan

Vlooien in de winter? Ja, dat kan zeker!

Vlooienplaag in de winter?

Ook al klinkt het misschien gek, een vlooienplaag komt veel voor in de winter! Dit komt doordat veel huisdiereigenaren in de lente- en zomermaanden hun huisdieren goed behandelen tegen vlooien, waardoor een vlooienplaag geen kans krijgt. Echter, in de winter wordt dit vaak niet gedaan, waardoor vlooien zich prima kunnen vermenigvuldigen.

Hoe ontstaat een vlooienplaag?

Vlooien zoeken een lekker plekje in de vacht van jouw hond of kat, voor een bloedmaaltijd. Na deze bloedmaaltijd leggen de vlooien eitjes op het huisdier en vallen daarna van het huisdier af. Gevolg: de vlooieneitjes komen in jouw leefomgeving terecht!

Uit de eitjes ontstaan vlooienlarven. De vlooieneitjes kunnen overal terechtkomen, maar de vlooienlarven kruipen juist in donkere hoekjes (bijv. in de kieren en naden van je huis). Na enkele weken verpoppen deze larven zich, ze vormen dan een cocon om zich heen. Vervolgens komt er weer een vlo uit deze cocon. Dit kan binnen een maand zijn, maar dat kan ook pas na een jaar gebeuren! Dit hangt af van de temperatuur en trillingen in huis. En laat het nou net in de winter lekker warm zijn binnen…!

Vlooien bestrijden en voorkomen, ook in de winter

Dus om het hele jaar door een vlooienplaag te voorkomen, is het belangrijk om het hele jaar door vlooien te bestrijden bij jouw hond of kat. Door jouw huisdier maandelijks te behandelen met een vlooienmiddel van bijvoorbeeld Flea Free spot-on, is jouw viervoeter het hele jaar door beschermd.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?