fbpx
Hoe verwijder je een teek uit de vacht van jouw hond of kat? PetBox@Home vertelt het je

Teek verwijderen bij een hond of kat? Zo doe je dat!

Teken zijn spinachtige parasieten die te vinden zijn in o.a. bossen, heide, struikgewas en hoog gras. Teken kunnen nare ziektes overbrengen op zowel dieren als mensen. Een tekenbeet kunnen jij en jouw huisdier al gauw oplopen. Hieronder lees je hoe je een teek kunt verwijderen.

Het aanhechten van een teek kan nooit helemaal worden voorkomen. Controleer jouw hond daarom na elke boswandeling op teken. Heeft jouw hond of kat toch een tekenbeet opgelopen? Gebruik dan onderstaand stappenplan om de teek te verwijderen uit de huid van jouw hond of kat:

Stappenplan teek verwijderen

  1. Pak de teek met een speciale tekenpen of tekentang zo dicht mogelijk op de huid vast en til de teek voorzichtig uit de huid.
  2. Probeer de teek in z’n geheel (met kop en pootjes) in één keer uit de huid te halen.
  3. Verdoof of verbrand de teek nooit! Daardoor zal de teek schrikken, waardoor de kans op ziekteoverdracht juist wordt vergroot.
  4. Ontsmet het wondje goed met alcohol (70%) of met jodium.

Teken voorkomen bij honden en katten

Het aanhechten van een teek kan nooit helemaal voorkomen worden. Daarom is het goed om jouw hond preventief het hele jaar door te beschermen tegen deze nare parasieten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Flea Free spot-on. Deze pipetjes beschermen honden en katten tegen vlooien en teken.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?