fbpx
Kan een binnenkat vlooien krijgen? Ja zeker! PetBox@Home vertelt je hoe

Kan een binnenkat vlooien krijgen?

Vlooien bij katten is een erg vervelend en hardnekkig probleem. Een vlooienplaag wil je daarom ook graag voorkomen. Dit doe je door jouw kat regelmatig te behandelen met een antivlooienmiddel voor katten. Maar kan een binnenkat vlooien krijgen? Jazeker! Hieronder lees je hoe.

Risico op vlooien bij katten

Ook wanneer jouw kat niet buiten komt bestaat het risico op een vlooienbesmetting. Jouw kat neemt misschien zelf wel geen vlooien(eitjes) mee naar binnen, maar jij, je huisgenoten of je andere huisdieren kunnen dat wel doen!

Daarnaast kunnen muizen of andere knaagdieren ook voor een vlooienplaag in jouw huis zorgen. Deze dieren kunnen vlooieneitjes achterlaten in jouw huis of kunnen jouw kat besmetten doordat jouw kat deze prooidieren vangt en opeet. Het is daarom verstandig om ook jouw binnenkat regelmatig te behandelen tegen vlooien.

‘Ik zie nooit vlooien, dus hoef ik ook niet te behandelen’

Dit is helaas een veel voorkomend misverstand. Vlooien zijn kampioen in verstoppen, daarnaast leeft 95% van de vlooienpopulatie (de eieren, larven en poppen) niet op jouw kat, maar in de omgeving! Deze zul je niet zien, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Wanneer de volwassen vlooien uit de poppen komen, heb je letterlijk de poppen aan het dansen! Het is erg lastig om van een vlooienplaag af te komen, dus ook bij vlooien geldt beter voorkomen dan genezen. Behandel jouw kat daarom altijd preventief tegen vlooien.

Bescherm jouw kat tegen vlooien

Gelukkig is het erg eenvoudig om jouw kat te beschermen tegen deze nare parasieten. Gebruik hiervoor een antivlooienmiddel speciaal voor katten. Gebruik bijvoorbeeld Flea Free spot-on. Deze pipetjes beschermen zowel binnenkatten als buitenkatten tegen vlooien (en tegen teken).


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?