fbpx
Kan een binnenkat ook wormen krijgen? PetBox@Home vertelt het je!

Kan een binnenkat ook wormen krijgen?

Het risico op wormen bij binnenkatten is kleiner dan bij katten die buiten komen, maar het is een illusie om te denken dat katten die niet buiten komen, nooit wormen zullen krijgen. Hoe kunnen binnenkatten wormen oplopen? Hoe vaak moet je jouw binnenkat ontwormen? En welke wormenkuur is er geschikt voor jouw binnenkat? Hieronder lees je alle antwoorden.

Wormen bij katten

(Binnen)katten kunnen op verschillende manieren een wormenbesmetting oplopen:

  • Al vlak na de geboorte worden vrijwel alle kittens besmet met spoelwormen door het drinken van de moedermelk. In deze moedermelk zitten wormenlarven die jouw kitten besmetten.
  • Door het eten van besmette prooidieren (die helaas niet altijd alleen buiten je huis te vinden zijn).
  • Door de opname van wormeieren die jij ongemerkt via je schoenen mee naar binnen neemt.
  • Door vlooien, die lintwormenlarven bij zich dragen en jouw kat hiermee kunnen besmetten. Meer weten hierover? Lees hier verder.

Hoe vaak moet ik mijn binnenkat ontwormen?

Het algemene Europese advies van de ESCAPP is om katten (en honden) minimaal 4 keer per jaar te ontwormen. Eet jouw kat (of hond) veel rauw vlees, slakken of prooidieren, ontworm dan vaker.

Let op met kleine kinderen!

Wormen zijn ook besmettelijk van dier op mens. Door minimaal vier keer per jaar te ontwormen houd je ook kinderen en mensen met een verminderde weerstand beschermd tegen wormen.

Kat ontwormen

Ontworm jouw binnenkat bijvoorbeeld met No Worm Pro! Dit ontwormingsmiddel pakt alle meestvoorkomende wormen aan die voorkomen in Nederland. Deze tablet kan direct en de bek van de kat gegeven worden, maar kan ook met wat voer gegeven worden.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?