fbpx
Help, mijn kat heeft vlooien! PetBox@Home geeft advies

Help, mijn kat heeft vlooien!

Heeft jouw kat vlooien? Dat kan erg vervelend zijn. Vlooien kunnen voor flinke jeuk bij jouw kat zorgen. En grote kans dat de vlooien ook al in de omgeving zitten. Hieronder lees je hoe je van de vlooien af komt en hoe je vlooien bij jouw kat kunt voorkomen.

Vlooien bij katten

Vlooien zijn kleine parasieten die kunnen voorkomen in de vacht van jouw kat. Vlooien voeden zich met het bloed van hun gastheer (in dit geval de kat) en dit veroorzaakt veel jeuk.

Jouw kat kan vlooien oplopen, doordat hij in contact is geweest met andere katten of honden. Ook kan je kat vlooien krijgen, doordat jij of je huisgenoten per ongeluk vlooieneitjes mee naar binnen nemen. Het kan ook komen door muizen en andere knaagdieren die vlooien bij zich kunnen dragen; deze dieren kunnen vlooieneitjes achterlaten in jouw huis.

Hoe kan ik vlooien bij mijn kat bestrijden?

Op het moment dat jouw kat vlooien heeft, is het belangrijk dat je een vlooienmiddel bij je kat gebruikt dat vlooien doodt. Doe dit bijvoorbeeld met de pipetjes van Flea Free spot-on. Dit product werkt tot acht weken tegen vlooien (en tot vier weken tegen teken).

De kans is aanwezig dat de vlooien inmiddels ook in jouw omgeving zitten! Wil je weten hoe je deze vlooienplaag in huis kunt bestrijden? Lees dan ons artikel.

Vlooien bij katten voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het om parasieten gaat! Om te voorkomen dat jouw kat in de toekomst weer vlooien krijgt, doe je er goed aan om jouw kat het hele jaar door preventief te behandelen. Je kunt jouw kat maandelijks een vlooienmiddel toedienen, zodat vlooien geen kans krijgen!


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?