fbpx
Heeft jouw kat teken? PetBox@Home vertelt wat je kunt doen

Heeft jouw hond teken? Dit kun je doen!

Wanneer de temperaturen oplopen boven de 8 graden Celsius worden de meeste soorten teken actief. Dit betekent dus dat jouw kat teken kan oplopen. Steeds meer huisdieren en hun baasjes worden ziek door een tekenbeet. Hoe voorkom je een tekenbeet en bestrijd je de overdracht van gevaarlijke ziektes?

Gevaarlijke tekenbeet

Teken kunnen gevaarlijke ziektes met zich meedragen, die door een tekenbeet overgedragen kunnen worden op jouw kat. De meest voorkomende ziektes die overgedragen kunnen worden door teken zijn: ziekte van Lyme bij mens én dier, Babesiose (ofwel Tekenkoorts) en Echrlichiose.

Als een teek langere tijd (meer dan 24 uur) op jouw kat vastzit kan hij zijn maaginhoud met vervelende ziektes legen, waardoor de ziekte wordt overgedragen. De teek draagt de ziektes niet meteen over, dus hoe eerder de teek verwijderd of gedood is, hoe kleiner de kans op gevaarlijke ziektes.

De meeste mensen worden niet ziek na een tekenbeet en de kans op de ziekte van Lyme wordt in Nederland geschat op 1-3%. Als de teek binnen 24 uur verwijderd wordt, is de kans op de ziekte van Lyme nog kleiner, maar niet onmogelijk.

Heeft jouw kat teken?

Is jouw kat toch nog gebeten door een teek, verwijder de teek dan zo snel mogelijk. Lees in dit artikel hoe je dat het beste kan doen.

Tip! Op www.tekenradar.nl kun je zien of er veel tekenactiviteit in jouw buurt is.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?