fbpx
Vlooien zijn tussengastheer van wormen! Bij PetBox@Home lees je er meer over

Heeft jouw hond of kat vlooien? Dan kan hij ook wormen hebben!

Heeft jouw hond of kat vlooien? Dat is erg vervelend, want vlooien kunnen veel jeuk veroorzaken. Het is belangrijk dat je jouw viervoeter hier snel vanaf helpt, met een goed vlooienmiddel. Maar wist je dat als een dier vlooien heeft, hij ook wormen kan hebben? Je doet er dus goed aan om je hond of kat ook gelijk te ontwormen!  Hieronder lees je hoe vlooien ook wormen kunnen veroorzaken.

De vlo is de tussengastheer van de lintworm

Vlooien kunnen de tussengastheer zijn van de lintworm. Dit houdt in dat de vlo de drager kan zijn van lintwormeitjes. Vlooien zitten in de vacht van jouw huisdier, maar doordat je hond of kat steeds zal gaan krabben, likken en wellicht bijten in zijn vacht, kan hij de vlo met lintwormeitjes binnenkrijgen. Hierdoor komen de eitjes in de maag en groeien ze in de darmen uit tot volwassen lintwormen.

Lintworm bij honden en katten

De lintworm wordt in drie weken volwassen en kan dan tussen de 20 en 80 cm lang worden. Deze worm hecht zich vast aan de binnenkant van de darm. Het uiteinde van de worm, de staart, bestaat uit verschillende segmenten. Dit zijn stukjes die loslaten en het lichaam verlaten via de anus. Deze segmenten lijken op rijstkorrels, die zich dan bevinden rond de anus van jouw hond of kat. Een segment kan tienduizenden kleine lintworm-eitjes bevatten. Als ze openknappen, kunnen de eitjes zich verspreiden en zo weer nieuwe besmettingen veroorzaken bij zowel dieren als bij mensen.

Hoe kan ik vlooien bij mijn hond of kat bestrijden?

Op het moment dat jouw kat of hond vlooien heeft, is het belangrijk dat je een vlooienmiddel gebruikt dat vlooien doodt. Doe dit bijvoorbeeld met de pipetjes van Flea Free spot-on. Dit product werkt bij honden tot acht weken tegen vlooien (en tot vier weken tegen teken). Bij katten werkt het tot vijf weken tegen vlooien (en tot twee weken tegen teken).

Hoe kan ik wormen bij mijn hond of kat bestrijden?

Op het moment dat jouw kat of hond vlooien heeft, doe je er dus ook goed aan om je viervoeter gelijk te ontwormen. Doe dit bijvoorbeeld met de ontwormingstabletten van No Worm Pro. Dit product pakt naast de lintworm ook de andere meest voorkomende wormen aan bij honden en katten.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?