fbpx
Hartwormziekte, bij PetBox@Home lees je er meer over

Hartwormziekte bij honden en katten

Hartwormziekte is een ernstige ziekte die katten en honden kunnen oplopen, doordat zij gestoken worden door muggen die hartwormlarven bij zich dragen. De hartwormziekte kan fatale gevolgen hebben voor honden en katten. Hartwormen zorgen voor ernstige schade in het lichaam van honden en katten en kunnen tot diep in het lichaam doordringen in o.a. de bloedvaten. 

Hartworm in Nederland

De muggen (Culcex Pipiens) die deze hartwormziekte overbrengen komen in Nederland wel voor, toch is het risico op besmettingen klein. Deze muggen in de Middellandse Zee-gebieden vormen een groter risico voor onze honden en katten. Vanwege het lange warme seizoen in deze gebieden ontwikkelen de besmettelijke larven van de hartworm zich. Doordat de zomers in Nederland steeds langer duren en warmer worden, groeit hiermee ook de kans op besmette muggen in Nederland. 

Hoe merk je dat jouw hond of kat hartwormen heeft?

De volwassen hartwormen verplaatsen zich graag naar het hart en longen van jouw huisdier. Ze zorgen ervoor dat jouw huisdier gaat hoesten, vermoeid is, gewichtsverlies en/of ademnood krijgt. De behandeling tegen hartwormziekte is niet zonder risico en erg complex. De stervende wormen kunnen bij de hond bijvoorbeeld trombose in de longen of verstoppingen in het hart veroorzaken. Bij de kat is een behandeling erg risicovol, een kat kan doodgaan aan de stoffen die vrijkomen bij een stervende hartworm.

Preventie hartwormziekte

Juist bij deze hartworm geldt dus, voorkomen is een stúk beter dan genezen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de No Worm Pro. Deze ontworming met de werkzame stof Milbemycine pakt alle veel voorkomende wormen in Nederland en werkt preventief tegen de hartwormziekte. No Worm Pro voorkomt dat de hartwormlarven zich ontwikkelen tot volwassen hartwormen, die zich in het lichaam verplaatsen naar het hart en longen, waar ze veel schade aan kunnen richten.  

Hond of kat uit het buitenland

TIP: Heb jij jouw hond of kat geadopteerd uit een land rondom het Middellandse Zee-gebied? Behandel jouw viervoeter dan een maand voor vertrek tot een maand na terugkomst maandelijks met een geschikt ontwormingsmiddel zoals de No Worm Pro.


Voortaan het hele jaar door jouw hond of kat beschermd tegen vlooien, teken en wormen?

Met PetBox@Home is jouw hond of kat het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen. En een groot voordeel voor jou: jij hoeft niet meer bij te houden wanneer het weer tijd is voor een tablet of een pipetje, wij doen al het werk voor jou. Zo houd jij tijd over voor leuke dingen! Wil je meer weten over PetBox@Home? Klik dan hier PetBox@Home Lees dan verder.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?